top of page

Csapatunk nagy része a Balaton-felvidéken él, a táj elválaszthatatlan része az életünknek. Fontos számunkra a környezet védelme, a fenntarthatóság, ezért termékeink előállítása során környezetkímélő megoldásokat választunk már a kezdetektől.

A dörögdi merinó juhok szabadtartásban élnek. Az év jelentős részét ökológiai fenntartású legelőkön töltik és boldogan legelésznek a Dörögdi-medence Natura 2000 területein. A zord téli hónapokban pedig gondos gazdájuk saját előállítású takarmányát fogyasztják.  Ők biztosítják a hazai viszonylatban különleges finomságú, megújuló természetes alapanyagot termékeinkhez. Életmódjuk a gyapjú kiváló minőségének kulcsa.

A gyapjú előállítása és feldolgozása olyan eljárásokkal történik, amik kímélik az állatot, embert és a környezetet egyaránt. A feldolgozási folyamatokat végző partnereink kizárólag az EU területén tevékenykednek és Oeko-Tex Standard 100 minősítéssel rendelkeznek. Így lesz a Dörögdi Gyapjú 100%-ban hazai, kitűnő alapanyagból készült, prémium kategóriás termék.

bottom of page