top of page
Dr. Rádli András.jpg

Dr Rádli András

Családi vállalkozásunkat 1993-ben alapítottuk Taliándörögdön, így már gyermekkorom óta itt töltöm a min­den­napjaimat. Mára a vállalatunk juhászati ágazati egységének vagyok a termelés irányítója. Minden évben nagy előkészületekkel jár a gyapjúnyírás időszaka, ami rendszerint áprilisban történik, gyermekkoromban gyapjú hordoként segítettem a nyírás során, mára az irányítási feladatokat látom el.  A Dörögdi Gyapjú Manu­faktúrában elsődleges tevékenységem a kiváló minőségű alapanyag előállítása.

 

 

Füzes Zsuzsanna

Füzes Zsuzsanna

2010-ben estem szerelembe a gyapjúval, akkoriban kezdtem a kézi fonást újra-felfedezni és népszerűsíteni a rokka használatát a blogom által.  2012-ben jelent meg könyvem Fonás rokkán és kéziorsón címmel, és látva a hazai gyapjú helyzetét, körvonalazódni kezdett bennem a Gyapjúfesztivál gondolata, aminek azóta is a fő szervezője vagyok. Létrehoztam a Harmatcseppek fonó-szövő műhelyt és webáruházat, és 2012 óta tanítom a kézi fonást az érdeklődőknek, itthon és külföldöm is. Szabadidőmben örömömre fonok-szövök, a gyapjú szeretete az életem minden területét átszövi. A Dörögdi Gyapjú Manufaktúra munkájához szakmai tapasztalataimmal járulok hozzá a termékfejlesztés és a marketing területén.

Kocsi Gabriella

Kocsi Gabriella
Multikulti elhagyó, vállalkozás építő. Olyan sok mindenki másnak igazgattam a pénzügyeit, építettem a piacait, menedzseltem a portfólióját, nevelgettem a márkáját, hogy kedvet kaptam ezt multis védőháló nélkül is kipróbálni. Most a Dörögdi Gyapjú Manufaktúrában kamatoztatom a tapsztalataimat, adminisztrálok, saját termékkel teli dobozokat cipelek és értékesítek, a vevőinket szolgálom ki és a dörögdi barikkal tárgyalok, hogy szép gyapjat növesszenek a következő nyírásig. Hiszem, hogy a szívvel-lélekkel, szeretettel gyártott termékben a felhasználója is örömét leli.

Ambrus Ildikó

Először 2007-ben jártam Taliándörögdön - szerelem volt első látásra. Olyannyira, hogy 2009-ben otthagyván a brüsszeli állásomat vettem egy házikót és azóta is itt van az otthonom. Ugyan továbbra is Budapesten dolgozom de az igazi élet itt zajlik a faluban. Az elmúlt években aktívan kivettem a részem a helyi életből; főként rendezvényeket szerveztem  - többek között a legelső Gyapjúfesztiválok társszervezője voltam - és igyekeztem hozzátenni a közösség életéhez a tapasztalataimmal, tudásommal. A Dörögdi Gyapjú Manufatúra vállal­kozásban értékesítési és marketing feladatokat látok el és ha textilt nem is, de hosszútávú terveket és álmokat szövögetek.

bottom of page